Avslag

Den 6 februari 2008 skrev vi en ansökan som tog oss en hel dag att få ihop. Det var två sidor på en blankett som skulle fyllas i. Det var inte mängden text som gjorde att det tog sådan tid, det var innehållet.

Eftersom Marcus hade försvunnit i havet, och vi bara hade hittat hans skoter, så räknades han bara som försvunnen. Den här dagen satt vi och fyllde i en ansökan om dödsförklaring för att skicka till Skatteverket. En ansökan om dödsförklaring, det gick inte att läsa den rubriken utan att gråta.

Det var oerhört smärtsamt att skriva ner hela händelseförloppet kring hans olycka, det var som att återuppleva det där hemska dygnet den 20 januari en gång till. Till slut hade vi fyllt i allt som behövdes på blanketten och vi skickade även med en kopia på polisrapporten till Skatteverket. Nu var det iallafall  gjort.

Igår kom ett brev från Skatteverket i Solna. Vi hade får avslag på den här ansökan. Vi skulle återkomma om ett år med en ny ansökan. Ibland är det svårt att förstå de regelverk som finns i vårt land. Vem skulle hitta på en historia som den här? Ibland känns allting så obegripligt. Hur kan man få avslag?

Som en motvikt till byråkratiskt krångel behövs någonting hjärtligt. Två pojkar som är sju år gamla har sytt den här fina nallen. Den innehåller både arbetsflit och en jätteportion omtanke. Det gör en glad.

image36

Kommentarer
Postat av: Mamma till H

Hej på er!
Jag ser att nallen har kommit er tillhanda.
Jag kan bara intyga att den verkligen är gjort med omtanke och omsorg samt att ni ofta finns i våra tankar.

Kramis från oss

2008-05-09 @ 23:17:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0