Fredag 25 juli

Klockan sju på morgonen när Leif kommer till hamnen så har Reino redan  startat båtmotorerna. Arbetet börjar nästa minut. Här spills ingen tid.

Idag är det sista dagen våra finska vänner är här, de har många jobb som väntar. Efter lång tid av sökande har vi fått ganska realistiska förväntningar. Hoppet om att finna Marcus kropp finns kvar men vi vet hur svårt det är. Reino är den som är mest kunnig när det gäller att söka drunknade människor men han är ingen trollkarl. Han har hittat 105 människor som drunknat under de år han arbetat med sökning och hans drivkraft är att hjälpa anhöriga. Vi vet att han gör allt för att hjälpa oss.

Det var fyndet av hjälmen som gjorde att Reino kom tillbaka hit en tredje gång. Om vi inte hade hittat den och kunnat dra vissa viktiga slusatser hade sökandet varit helt utsiktslöst. Hjälmfyndet var mycket viktigare för honom än polishundarnas markeringar. Hjälmen hade gett mycket flytkraft om den hade suttit på och då hade kroppen sannolikt försvunnit ur fjärden.

Nu tar vi den här dagen, en i sänder.


Hunden Sonar undrar om husse är redo att börja jobba. Det är en solig och varm morgon med bra förhållanden för sökning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0