Nu åker Reino och Sinikka mot Finland

Efter fyra dagars sökande återvänder Reino och Sinikka till Finland. Vi har sökt av det aktuella område som vi ville ha avsökt men även hunnit med områden utanför detta. Inget har hittats.

Det område som polisens hundar hade markerat har sökts igenom extra noga. Nu har både Reino och kustbevakningen med deras ROV finkammat det området. Reinos hund Sonar reagerar när de kör där men markerar inte. Det är inte uteslutet att polisens hundar har markerat på något annat än Marcus kropp.

Även om nu sökandet blev resultatlöst även denna gång så avslutade vi ändå i en fin stämning. Reino kan återvända om ca ett halvår, om det behövs. Han har ägnat mest tid åt de djupa delarna av fjärden eftersom naturen sköter mycket där det är grundare. Grundare vatten blir varmare och värme påverkar om kroppen kan flyta upp. På djupa vatten ligger oftast kroppen kvar, det beror också på det större vattentrycket.

I dagsläget har vi gjort allt vi kan göra och vi vet att det finns många ögon runt Kågefjärden som spanar på vattenytan. Det är en trygg känsla för oss.


Albin och Helén lånade ut sin fina husvagn till Reino och Sinikka. Den var dessutom full med mat. Tack!


Lauri tolkade den hopplöst svåra finskan åt oss. Tack!


Nu rullar ekipaget, med båten på släp, tillbaka mot Finland. Tack för den här gången Reino och Sinikka!

Kommentarer
Postat av: Elin A

Tänker på er! Många varma kramar Elin.

2008-07-26 @ 12:19:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0