Sökandet är avslutat - inget resultat

Vi hade stora förhoppningar inför den här dagen men kände ändå en oro att kustbevakningen inte skulle få den tid de behövde. Alltid tråkigt när farhågor besannas. 

Personalen på kustbevakningen har gjort ett fantastiskt arbete med tanke på den begränsade tiden de fick av polisen. De är engagerade människor som arbetat ca 14 timmar på Kågefjärden idag.

Det är mycket svårt att förstå hur det här arbetet var planerat från den myndighet som äger ärendet, polisen. Sökhundar från Stockholm, 15 dagars väntan, kustbevakningen hitkallad för en enda dag. Vem hade tänkt igenom hela den planen och vad var syftet?

Kustbevakningens uppdrag var att avsöka området runt platserna där hundarna markerat. I huvudsak har området västerut avsökts samt även något österut. Med tanke på vindriktningen som var mest ostlig när hundarna markerade så borde det prioriterade sökområdet ligga helt österut - alltså ett område som fortfarande inte är avsökt.


Vi följde dagens arbete från stranden genom kikarsiktet.


Efter 14 timmars arbete börjar kustbevakningens personal att packa ihop.


Solen går ner och det är dags att åka hem. Vi tänker på Marcus med många ljusa tankar men den stora saknaden efter honom skär ibland som en eld i hjärtat.

Kommentarer
Postat av: Elin A

Åh vad tråkigt att det inte blev som ni önskat och vad dåligt av polisen att inte ge kustbevakningen mera tid! Har dom gett er nån förklaring på varför dom bara satt ut en dag? Usch blir nästan lite arg på deras agerande. Tänker på er och önskar så att ni får hem er fine son! Många varma kramar Elin.

2008-07-02 @ 23:07:47
Postat av: Johanna

Hej Jag följer bloggen varje dag .Jag hade hoppats så att dom skulle hitta Marcus idag .DÅLIGT av Skellefteåpolisen 1 DAG.Marcus måste vara stolta över er.Kram Johanna

2008-07-03 @ 00:46:05
Postat av: Anonym

Kan inte låta bli att reflektera över det bristande stöd vi får från polisen när det verkligen gäller. Vi kan förstå att de har en budget att hålla sig till, men att saker och ting ändå måste prioriteras. Vi trodde att polisen skulle hjälpa oss när vi råkar ut för en verkligt svår olycka. Uppenbarligen prioriterar de något annat. Kramar fam Stenman

2008-07-03 @ 18:14:40
Postat av: Carina

Jag blir arg när jag läser vad som hänt. Om ni läser detta inom polismyndigheten, skäms på er. Och varför i hela fridens dagar kontrollerade inte vindens riktningar sen hundarnas markering.

Tänker på er i familjen

2008-07-03 @ 18:47:38
Postat av: Anonym

Vad sorgligt att ni inte fann Marcus i går, det finns inga ord men det känns i hjärtat.Andreas blev så besviken att inte kustbevakningen kunde få vara på plats någon dag till och söka, polisen i skellefteå ligger inte på så hög nivå i denna situation.Finns det några andra alternativ i sökandet efter Marcus? styrkekramar från Maria Gunnat Andreas och Emma

2008-07-03 @ 21:34:04
Postat av: Mamma Cine

Idag trillar mina tårar för er och er Marcus skull. Undrar verkligen vad syftet var....

Vad är det för land vi lever i...? Ni gör allt i er makt men ändå får ni inte den hjälp ni behöver.



Kramar

2008-07-03 @ 22:12:54
URL: http://tillminneavericlind.dinstudio.se
Postat av: f

vi tänker på er och håller tummarna!

2008-07-04 @ 00:21:25
Postat av: ml

jag tycker så fruktansvärt synd om er och alla han kände=( Det är så orättvist... men jag hoppas ni hittar honom snart.

2008-07-04 @ 08:22:42
Postat av: David

Carina vad menar du med föjande som du skrev "Och varför i hela fridens dagar kontrollerade inte vindens riktningar sen hundarnas markering"

Tror du att platsen ändrar sig för att det blåser år något annat håll eller? När det blåster som i detta fall från öster så flyttas doften lite med vinden, det är det bloggen menade inte att det var dåligt av kustbevakningen att sitta och kolla vindrikningen eftråt. Eller vad menar du? Jag tycker

oxå detta är hemskt och dåligt av kustbevakningen eller polisen, vet inte vem som har ansvaret.

Vill även säga att ni i familjen är duktiga som "orkar" allt detta i denna jobbiga tid.

2008-07-04 @ 21:47:48
Postat av: Ingrid och Leif

Antaglgen menar ni ungefär samma sak Carina och David. Vinden är viktig eftersom den transporerar doft och hundar skäller genast de känner en doft. De skäller inte olika starkt om det luktar mer eller mindre. Om man tar hänsyn till vindriktning är chansen betydligt större att man också kan hitta kroppen. När hundarna var här blåste det från öst och sedan från syd. Hundarna kom i en båt som körde mot vinden och mötte därför den doft de gav skall på.

Vi har också lärt oss hur lång tid det tar att söka av ett område och vi anser därför att det hade varit bra om kustbevakningen fått mer tid.

2008-07-05 @ 12:34:14
Postat av: Johanna

Hundarna är otroligt säkra och duktiga,Havet är stort.Lukt kan färdsa långt med vinden.Jag har spårhundar och när det blåser är det väldigt besvärligt att spåra och det är på land inte i havet .Polisen skulle skämmas .Var i kågehamn och fikade i Torsdags ,Tänkte på Marcus som ligger där ute någonstans .Kram Johanna med familj

2008-07-05 @ 13:39:08
Postat av: Carina

Jag var ut med min dotter till hamnen, vi talade länge och mycket om det som hänt. Vi tänker på er och sänder en stor kram.

Till dig David, Jag menade verkligen inget illa, jag kunde bara inte förstå varför avsökningen inte gjordes mer åt det håll som vinden kommit från.

2008-07-05 @ 17:33:50
Postat av: walaa

Jag är väldigt besviken på polisen i skellefteå.Jag hoppas värkligen ni hittar eran son snart Kram och lycka till med sökandet

2008-07-07 @ 15:41:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0