Våra finska vänner

Vi har nu gjort en första inbetalning till den finska stiftelse som hjälpt oss med att söka efter Marcus. Stiftelsen arbetar helt idéellt och finansierar sin verksamhet helt och hållet med frivilliga gåvor. Dessa frivilliga gåvor ska räcka till bensin, reparation av utrustning mm.
Om ni vill ha fler uppgifter kan ni maila oss på:
[email protected]

Under sex dagar arbetade Reino med flera ute på isen på Kågefjärden. De har också erbjudit sig att komma tillbaka när det blir öppet vatten. Då kan de ta med sig båt med sonar (en typ av ljudradar) samt hundar som är utbildade för att söka på vatten.

Reino, som ansvarar för själva arbetet med att söka, har hittat 103 människor som drunknat under de år han arbetat med detta. Det var en egen upplevelse med en nära anhörig som drunknat som gjorde att han startade med detta.
Under åren har han utvecklat teknik, kunskap och tillvägagångssätt för att nå målet. Han använder också välutbildade hundar, labradorer.
Han berättade för oss att han hade sålt hus och andra ägodelar, t ex en Rolex klocka, för att kunna köpa den utrustning han behöver för sitt arbete. Han menar att det skänker honom större glädje att kunna hjälpa andra människor än att att äga dyra prylar.

Vi vill att ni ska veta att ni, tillsammans med oss, har varit med och stöttat en stiftelse som arbetar helt och hållet utifrån sitt hjärta.


image22
Reino, Sinikka och Evald arbetar med kamerautrustningen.

image23
Arbetet med att söka pågick till sent på kvällarna.

image24

Reino vid datorskärmen.



Stiftelsens hemsida, som är på finska, finns på den här adressen:

http://www.etsintavene.net


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag hörde på radion idag att det har skett lika många skoterolyckor i v-bottens län på de här tre månaderna som det i vanliga fall brukar hända på ett helt år. Fantastiskt arbete som ni har påbörjat, kämpa på.

2008-03-20 @ 13:36:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0