16 september

Dykarbåten har kört många sjömil idag, fram och tillbaka inom ett område mellan kajen och olycksplatsen. Mikael och Leif studerar hur bottnen ser ut på en bildskärm som är kopplad till en sidescanning sonar. Ett problem med att söka på grundare områden är att det växer mycket sjögräs. Lätt att det fastnar i utrustningen under båten.

Nu i kväll anslöt även Sjöräddningssällskapet. De har bland annat gjort fler tester av strömriktningar i vattnet.

Det är helt fantastiskt att Skellefteå Sjöräddningssällskap kommer och hjälper till på eget initiativ. Det är också helt fantastiskt att Mikael Molander kör sin båt, timme ut och timme in, för att hjälpa till med sökandet.


Dykarbåten har gjort många sjömil idag med Mikael som kapten.


Alla ni som har båt i Skellefteåtrakten har väl gått med i Sjöräddningssällskapet? Om inte, gör det! Information finns på den här länken.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är det normalt att det kan ta så långt tid borde inte kroppen hat kommit upp.

2008-09-17 @ 15:33:35
Postat av: Ingrid

Det är svårt att säga vad som är normalt i sådana här fall. Om en kropp har fastnat i något kommer den inte upp. Om den ligger på djupt vatten kan den också ligga kvar pga vattentrycket.

Finske Reino hittade en kropp som legat på 21 meters djup i 23 år. Det berodde troligen på vattentrycket och temperaturen i vattnet. När vattnet är kallt flyter man inte upp lika lätt.

2008-09-17 @ 16:37:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0