Lördag 27 juni

Vi kommer att göra en ny insamling till den finska stiftelsen Etsintävene. Efter fem dagar tillsammans med Reino och Pirkko känns det mycket väsentligt. De hjälper så många människor i utsatta situationer. Visserligen arbetar de helt utan lön men bilen och båten behöver drivmedel och utrustningen ska hållas i gång. Det kostar.
Vi återkommer om hur den här insamlingen ska gå till men hänvisar tills dess till plusgirot för Marcus minnesfond. Det som kommer in där under sommaren (jun-aug) går direkt till Etsintävene.

Under fem dagar hinner man inte finkamma en hel fjärd och för vår del är dessa dagar allt vad orken räcker till. Det är en känslomässig bergochdalbana. För Reinos del står många nya uppdrag och väntar.

Vi har inte hittat Marcus kropp under dessa dagar. Trots allt jobb.

Hur det känns? Vi har realistiska förväntningar på sökandet och vi vet hur svårt det är. Men det finns alltid en förhoppning.
Vad händer nu? Det som är mest sannolikt är att kroppen finns kvar inne i Kågefjärden (med tanke på strömriktningstest och fjärdens form). Etsintävene hoppas på att kunna skaffa in en kraftigare sonar som kan skanna av ännu större ytor. De kan komma tillbaka vid ett senare tillfälle och återuppta sökandet. Om vi vill och orkar.

En vanlig missuppfattning
Alla kostnader kring ett eftersök får man bekosta själv som familj. Det finns inga statliga eller kommunala resurser till detta.


Reino sänker ner en av kamerorna.


Mikael och Reino tittar på de fyra skärmarna som är kopplade till kamerorna.


Hunden Sonar hade det varmt under lördagen också. Inte ett moln i sikte.

Kommentarer
Postat av: Ingela

Så här, när sökandet är över för denna gång, känns det som om jag hållit andan hela veckan! Den suck som sedan blir resultatet, är fylld av motstridiga känslor. Tack för att jag fått "vara med" via bloggen även denna gång. Jag inbillar mig att jag är med och delar den känslomässiga bördan i alla fall. Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

2009-06-28 @ 21:27:30
Postat av: Anonym

Man kan inte låta bli att tänka när man ser detta;

http://norran.se/nyheter/inrikes/article302559.ece



kram

2009-06-30 @ 18:15:12
Postat av: Ingrid

Vi har på nära håll följt händelseutvecklingen om den människokropp som hittades i Härnösand. Tandkorten har visat att det inte handlar om Marcus. Tack vare god information från en polis i Umeå, som i sin tur hade kontakt med riksodontologen i Stockholm, behövde vi inte vänta så länge på besked. Vi kan förstå att många kopplar den här händelsen till Marcus. Nu får andra anhöriga ett svar så fort kroppen blivit identifierad.



Ingela!

Vi vet att du delar den känslomässiga bördan och det gör att vår egen börda blir lättare.

Kram!

2009-06-30 @ 20:40:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0