Grå november

Igår var det en månad kvar till julafton. Numera är det bara ett konstaterande utan någon förväntan. Snarare tvärt om. Jag tror att vi delar den här känslan med väldigt många andra familjer som förlorat ett barn/syskon alldeles för tidigt. Familjehögtider är jobbiga då någon saknas och julen är nog allra mest fylld av förväntningar på en god familjegemenskap.

Hur vi än gör så tickar dagarna framåt och samtidigt börjar tankarna snurra hur vi ska klara den här kommande högtiden på bästa sätt. Hitta nya vägar, som inbegriper omtanke om varandra och hur vi löser detta på ett bra vis. 
Det sista vi vill är att förta julglädjen från andra. Det är också skönt när vi hör andra som förstår att det inte är lätt för oss att känna den där stämningen på samma sätt som förr. Ibland behövs en viss ansträngning för att man ska kunna förstå varandra, ömsesidigt.

För er som inte bor i de här trakterna tänkte jag att ni kunde få läsa en artikel som var i vår lokaltidning Norran igår. Den handlade om dödförklaringen av Marcus. Klicka här


Dimmigt och grått idag. Inte ens snö som lyser upp.
Klicka på texten: Tänd ett ljus för Marcus! Du kan vara anonym eller lämna signatur.

Kommentarer
Postat av: Emma F

Oj vad den där artikeln rör upp blandande känslor. Lättnad att ni slipper trassla med myndigheter samtidigt som man är allt annat än lättad över att ni ens befinner i er den situationen.



Förhoppningsvis har folk utrymme för förståelse när högtiderna nalkas utan att känna att deras julstämning blir förstörd. Tycker fortfarande att det känns så tomt utan min farmor just vid jul, trots att hon lämnade oss för många år sedan. Den som inte förstår att er jul har påverkats har nog inte ännu mist någon som haft en stor plats i deras hjärta.

2009-11-27 @ 15:10:04
Postat av: Ingrid

Tack Emma! Människor man älskat lämnar stora, stora tomrum här. Men kärleken försvinner inte.

Kram!

2009-12-17 @ 19:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0