Etsintävenes arbete

Vi har kontinuerlig kontakt med Etsintävene i Finland genom Pirkko och Reino. Reino arbetar hårt med att hitta drunknade personer på uppdrag av anhöriga. Han får uppdragen att leta då myndigheterna har gett upp.
Siffran har stigit till 111 människor som är hittade. Den 110:e människan var en man som skulle simma ut efter en and han skjutit. Han orkade aldrig tillbaka till land. Han hittades genom att hundarna markerade lukten av människa. Den 111:e personen, också en man, drunknade i samband med bastu och en simtur. Även hans kropp är nu funnen genom Reinos intensiva sökande.

För dessa anhöriga har en ovisshet fått en lösning. Det är otroligt mycket värt i sorgearbetet.

Under sommaren har vi kunnat bidra med 1800 Euro till föreningen Etsintävenes viktiga arbete från Marcusminnesfond. Detta har varit möjligt genom gåvor från frivilliga, några båtklubbar (se tidigare inlägg) samt försäljning av nyckelringar. Ett stort tack till alla er!

För vår del gäller en preliminär plan att Etsintävene kommer hit nästa gång vintertid. Om det blir en vinter med is som bär så finns det tankar om att söka grundligare i olycksområdet med kamera. Tidigare har det sökts med sonar på större ytor och kamera endast vid objekt. Detta gäller inte. Vi kommer förhoppningsvis att få hjälp nästa sommar istället.

Många anhöriga i Finland som bett Reino om hjälp har inte haft ekonomiska resurser att betala omkostnaderna för sökandet. Stiftelsen Etsintävenes policy är att man inte ska behöva vara rik för att få hjälp.

Alla bidrag har gjort skillnad!

PS Det har kommit en ny leverans nyckelringar. Det går bra att beställa.


27 sept-09 Det är höst även vid Kågefjärden. Gula löv och blåst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0