Haiti

Nu har det gått tre veckor sedan Haiti drabbades av en jordbävning med förödande konsekvenser. Utrymmet i media har minskat från att ha tagit den allra mesta platsen i både tidningar och TV till att nu bara uppta någon blygsam liten spalt i en och annan tidning.

Förödelsen, sorgen och lidandet har inte minskat! Enligt organisationen Läkare utan gränser har det psykiska lidandet istället ökat. Den första tiden prioriterades de svårt skadade som hade en chans att överleva. Benbrott och liknande fick vänta, det går att överleva med ett felläkt ben. De psykiska skadorna hann ingen ta hand om i det första skedet.

Nu har det gått tre veckor och sanningen börjar gå upp för många av dem som förlorat sina anhöriga. Fruktansvärda sanningar som är omöjliga att reparera. De känslomässiga skadorna blir oöverstigliga. Samtidigt tystnar mediabruset...

Vi som förlorat nära anhöriga i allt för tidig ålder vet att det här är bara början på en lång och mycket ansträngande resa. Själens sår är så svårläkta. Tar så mycket längre tid än ett benbrott. Tre veckor är bara början på en evighet.

Om vi förlorar nära och älskade i vårt land kan vi krypa ihop i vårt hem och sörja. Ta i den avlidnes saker, titta på foton och varsamt ta hand om vår sorg. Många på Haiti har förlorat allt. Kan inte se ett spår av sitt förlorade hem och familjens gemensamma minnen.

Vi har satt in 2000 kronor från Marcus minnesfond till organisationen Läkare utan gränser för att stödja deras arbete på Haiti. Något som vi vill att alla som lämnat ett bidrag ska få kännedom om.


Det enda vi kan göra för Haiti just nu är att skicka pengar.


Ett sätt att ta hand om sin sorg som vi lärt från Thailand och tsunamin - Khom loy lyktor.

Om du vill tända ett ljus igen klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0