Solsken och snö

Det är soligt, massor av snö, lediga dagar och fint skidföre. Mycket att vara glad åt och många möjligheter. Bara att njuta...

Åter blir det så tydligt hur nära glädje och sorg befinner sig. På mikromillimeters avstånd. I samma stund som man kan känna en jublande känsla över att se solen igen, se att det finns en vår som är på väg, så finns det där hugget över att en av oss i familjen inte får uppleva detta. Den av oss som kanske jublande högst när en solig vinterdag stod för dörren.

Hur är det då när vi känner den där lyckan över en dag full av möjligheter? Blir sorgen mindre då? Konstigt nog så är sorgen och saknaden lika stor och ändå ryms så mycket glädje.

Det händer då och då att människor i vår omgivning kan känna en rädsla att prata om Marcus , kanske särskilt då stämningen är glad. Det finns en rädsla över att en påminnelse om sorgen skulle dämpa glädjen.

Eftersom glädjen och sorgen inte tar plats ifrån varandra är det ingen risk att det sker. Det går inte heller att påminna om något som hela tiden finns med i den aktiva tanken. En påminnelse får man om något som riskerar att glömmas bort. Det finns ingen risk över huvud taget att vi skulle glömma Marcus. Han finns i vår sorg och han finns i vår glädje.


Sigge har tittat efter hur det såg ut vid fågelborden. Inte en enda fågel där nu heller...

Tänd gärna ett ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Åsa

Malvina gapade när hon såg all snö!



Här i Birmingham blommar krokusen.



Åsa

2010-03-06 @ 12:34:29
Postat av: Ingrid

Hej Åsa!



Inga krokusar i sikte här ännu. Vi får nog vänta länge innan vi alls kan se rabatten... Idag skottar Leif taket så det fylls på ännu mer nedanför.



Hälsa tremänning Malvina och naturligtvis också varma (eller snarare vintriga) hälsningar från oss till dig!!



Kram Ingrid!

2010-03-06 @ 14:13:20
Postat av: Christina

Underbar bild på kissen! :)

/Christina

2010-03-07 @ 15:54:55
Postat av: Ingrid

Hej Christina!

Jo kissen är underbar, busig och full av upptåg. Ställer till med en del förtret men ger oss också många glada skratt :)

Kram Ingrid

2010-03-07 @ 20:34:58
Postat av: Tojjan

Ja, det är lustigt att sorg inte förtar glädje, och att de två elementen kan vara varandra så nära trots dess skillda innehåll.



Din text är fin, Ingrid. Klarsynt. Det här med att människor inte vet hur de ska prata om Marcus med er, bottnar i deras egna rädsla för det som är just sorgligt. Ibland tänker jag om de som tiger: är det så att om de är tysta försvinner det svåra?



Kramen.

2010-03-08 @ 22:55:40
URL: http://www.tojjan.blogspot.com/
Postat av: Ingrid

Många gånger handlar det nog mycket om välmening. Ingen vill förstöra en glad stund. Eller rättare sagt så är det nog så att det finns en rädsla och en farhåga att man kan förstöra. För det är ganska obegripligt att sorgen och glädjen kan samsas så nära varandra. Tills man provat...



Kramen!

2010-03-10 @ 22:32:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0