Uthållighet

Det hörs många röster här i vår trakt om hur trött man är på allt snöande, skottande, vintern osv. Nu finns en längtan efter vår och värme och den späds på så fort solen tittar fram. Då kommer en glimt av de allra bästa vår- och sommarstunderna. Men det är lång tid kvar och det vet vi nog alla som har spenderat några vintrar i Sveriges nordligare delar. Vi behöver vår uthållighet och ett kreativt tänkande så vägen fram till sommarvärmen blir innehållsrik.

Jag inser hur annorlunda mitt tänkande blivit när det gäller yttre omständigheter. Hur mycket mindre energi jag lägger på att våndas över t ex vädret. Det har blivit ett så litet problem i jämförelse med vilka enorma livsorättvisor som kan komma i ens väg.

Den uthållighet vi koncentrerar oss på är att ta oss framåt i det liv som pågår. Att orka följa med i vardagens bestyr även när saknaden utan förvarning hugger till i ryggen. Saknaden kan komma plötsligt och utan förvarning. Det krävs stor uthållighet när vi förstår att vi kommer få leva med dessa överfall i all framtid.


Många omkring oss pratar om det eviga snöandet. Det är ju begripligt varför.

Tänd gärna ett ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Åsa

Hej!



Snällt att någon skottade ihop denna hög för att imponera på oss!



Kanske är det lättare att gnälla om vädret än om hur man mår!



Dessutom tror att jag tidningsrubriker och reportage i TV hjälper till. Alla dessa kriser! Mer snö än för tre år sedan etc. . . Det är inte lätt att alltid leva i en kris!



Kram!



Åsa

2010-03-11 @ 08:22:50
Postat av: Ingrid

Hej Åsa!

Jo det krävdes en del jobb att skotta ihop detta... ;)

Håller med om att det faktiskt kan vara ganska skönt att klaga på väder och vind. Det är jobbigare att klaga över det som ligger närmast vår innersta kärna.



Kram!!

2010-03-15 @ 21:06:10
Postat av: Ingela

Kan det vara så att det är ofarligt att klaga på vädret för det kan man ändå inte göra något åt. Mycket annat man kan klaga på kan ju vara åtgärdbart och då blir klagandet snabbt ett kravställande på den klagande!!! Kräver mod och handling - något man kanske inte vågar eller vill ;)) Men annars tänker jag som du Ingrid att energin borde läggas på uppriktiga, intresserade och engagerade möten under livets gång!!! Kraaaaaaaaaaaaaaaaam Fru Frän - att det måste bli en bok ;))

2010-03-17 @ 22:22:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0