Ett nödvändigt men tråkigt beslut

På den finska föreningen Etsintavenes hemsida kan man idag läsa om det beslut som styrelsen i föreningen har blivit tvungna att ta. Verksamheten läggs ner eftersom Reino inte kan arbeta på grund av hälsoskäl. De tackar alla som stöttat dem genom åren. Många av er som läser den här bloggen har varit med och bidragit ekonomiskt till deras verksamhet. Tacket är riktat till alla er. Sedan vi fick kontakt med föreningen har ca 10 personer hittats tack vare Reinos arbete och det är dit era bidrag har gått. Och naturligtvis till deras resor hit till Kågefjärden.

Vi som träffat Reino och hunnit prata en del med honom vet att inget smått skulle stoppa honom. Då han en gång började med sökandet efter drunknade personer var hans mål att så småningom hitta 100 människor. Dvs hjälpa anhöriga till hundra försvunna personer. Han har nu hittat 112 människor som lämnat livet. Det har skett genom ideellt arbete där driftskostnader bekostats av frivilliga gåvor.

Vi har ett nytt beslut att förhålla oss till. Eftersom vi lärt känna Reino och sett hans engemang känner vi att det absolut mest väsentliga är hans hälsa. Inget annat. Det skulle vara mycket fel att på något sätt begära annat. Han har lagt ner många, många timmar i sökandet efter Marcus kropp. Ingen har gjort ett mer gediget arbete. Det viktigaste för oss i dagsläget är att Reino får vara så frisk som möjligt och ha ett gott liv.

En annan tråkig händelse är att hunden Sonar, som varit med i arbetet med Reino under många år, blev sjuk och måste avlivas. Sonars känsliga nos har bidragit till att ca 35 drunkande människor hittats. Det är en stor förlust att en hund som Sonar inte kan arbeta längre.


Reino och Sonar sommaren 2009. Två som gjort enormt många insatser för många människor.

Tänd gärna ett ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Annica

Så det kan bli....tråkigt men verkligt!

2010-05-01 @ 21:37:18
Postat av: carola

synd men som du säger, hälsan går före. Förhoppningen är ju att det ska finnas nån annan eldsjäl som vill föra detta vidare, att söka med en duktig tränad hund också.kram,kram.

2010-05-02 @ 06:41:11
Postat av: Ingrid

Reino kommer att finnas som rådgivare och kunskapskälla till andra som tänker arbeta med eftersök av drunkande människor. Han har ju 22 års erfarenhet med sig i bagaget.

För oss har det varit en fantastisk resa att fått lära känna honom.

/Ingrid

2010-05-02 @ 16:52:04
Postat av: Elin A

Åh vad tråkigt med Reino och hans hund. Hoppas det finns någon annan som kan hjälpa er att söka!

Tänker på er. Många varma kramar Elin

2010-05-02 @ 18:58:35
Postat av: Tina

Åååhhh, Sonar. Han ville bada med mig och min syster när vi badade i Kågehamn förra och därförra sommarn :)

2010-05-13 @ 16:17:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0