Ett år och elva månader

Det går inte att låta bli att tänka på hur livet såg ut för två år sedan, några dagar före julafton. Vi ångade på med jobb och skola och skyndade oss för glatta livet att få ihop allt som skulle göras inför julen. En sådan där period som vi knappt hann prata med varandra. Så mycket som skulle hinnas med.

Samtidigt fullständigt otänkbart att det skulle vara annorlunda. Möjligen fanns tanken att planera in alla aktiviteter lite bättre till nästa jul.

Julen för ett år sedan försökte vi åka ifrån. Vi åkte till Åre där bland annat skidåkning väntade, och kände att det bästa tänkbara just då var att befinna sig i en annan miljö. En slags flykt som fungerade hyfsat bra i alla fall.

Vi har haft många fina jular tillsammans i familjen. Högtider som vi sett fram emot allihop och som vi hjälpts åt att ordna. Jag känner mig glad över att vi har haft dem.

Nu får vi skapa ett annat firande än det som varit. Det blir annorlunda och på något vis går det. För ett år och elva månader sedan fanns inte dessa tankar. Då fanns Marcus med oss här i huset. Nu får vi tänka om och möta varandra ur nya positioner.



Martina och Marcus en jul för ca femton år sedan. Syskon så nära.

Tänd gärna ett ljus för den du saknar Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Ylva

Vilken gullig bild!! Det känns som om jag känner de här barnen lite nu när jag följt er blogg så länge. För oss är det precis som för er; en andra jul utan vår son. Förra året åkte vi på en planerad utlandsresa och sköt upp det här med jul utan Gabriel. I år får vi försöka klara av det. På nåt sätt gör man ju det. Hoppas ni får det så bra det går! Kram.

2009-12-20 @ 22:34:06
URL: http://minsgabbe.blogspot.com
Postat av: Ingrid

Hej Ylva!

Det är inte så konstigt att vi valde att åka bort förra julen. Det går inte att möta alla svårigheter på en gång, man måste få ta bit för bit. Jag kommer att tänka på er under julen. Kram!

2009-12-20 @ 23:53:39
Postat av: Elin A

Åh men vilket fint foto på barnen! Så söta båda två:)

Tänker på er! Många varma SNÖIGA kramar Elin

2009-12-21 @ 09:26:17
Postat av: Ingrid

Hej Elin!



Ja nu ramlar visst snön ner på hela vårt avlånga land. Med stora risker för snökaos på vägarna.



Visst är det ett mysigt kort! Det är så här vi vill komma ihåg jularna. Julen är verkligen till för barnen.



Kram!

2009-12-21 @ 15:09:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0