Kallt

Det är kallt här hos oss, minus 19 grader nu ikväll. Snön har legat i flera veckor och det är troligt att vi har en lång vinter framför oss. Jag tänker ofta på hur isarna fryser till numera, något som jag sällan ägnade en tanke för några år sedan. Hoppas att de ska bli starka och säkra så inga olyckor sker.

Det finns fortfarande inga krav på iskunskap då man tar skoterkort. Med tanke på att de allra flesta skoterförare ofta kör på isar så är det mycket märkligt. Isar är plana och fina och naturligtvis är det lockande att ta en runda där. Det borde stå en skylt med texten: "Isdubbar, kastlina, flythjälpmedel och sällskap" på varenda inregistrerad skoter. Det går naturligtvis aldrig att gardera sig mot allt, men kunskap, medvetenhet och utrustning ger väsentligt bättre förutsättningar.

Vår förhoppning är att vi ganska snart kan börja sprida information om god säkerhet genom Marcus minnesfond. En olycka är alltid meningslös, men kanske kan ändå något med mening ta sin utgångspunkt där. Döden är definitiv och går inte att förändra, men synen på hur man kan utöva sina intressen på ett säkrare sätt är möjlig att omvandla till en ny. 


Fackeldans i iskall vinterkväll.

 Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0