Var tar vi vägen sedan?

Vi lever oftast ganska långt ifrån döden i vårt samhälle. De som är gamla och sjuka lever sällan tillsammans med sina släktingar som man gjorde förr. Förr i världen var döden en del i vardagslivet, den fanns med på ett naturligt sätt. Det är den inte nu.

I den lokala tidning som vi läser på sommaren, ÖA, läste jag härom dagen en krönika som bland annat handlade om livet efter döden. Författaren skrev om de männiksor som varit i dödens gränsland, de som återupplivats i sista stund. Människor som upplevt döden brukar ge en beskrivning på ljus, värme och hemkomst. De brukar också helt och hållet förlora sin rädsla för att dö. Ofta får de en ny syn på allt som de tidigare tog för självklart.

Det känns bättre att få tänka dessa positiva tankar om döendet när den kommit till vår egen familj. Tänk att inte alls vara rädd för att dö och samtidigt känna en ny uppskattning för allt som finns här i livet. Tänk att få vara trygg med att det blir bra dit man kommer. Sedan.


Små ting att uppskatta. Strandärt i solljus.


Solnedgång i augusti.

Kommentarer
Postat av: Monica Öhman

Hej! Vi tänker ofta på er. Jag vill bara skriva och säga att bilderna som ni tagit är fantastiska.Ha det så bra ni kan/kram Monica

2008-08-11 @ 01:03:46
Postat av: mamma cine

Hej, visst är denna tanke underbar....att allt blir bra till slut...massor med smålänska kramar/cine

2008-08-11 @ 19:03:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0