Ungdomsgenerationen är vår tro på framtiden

Det kan aldrig sägas en gång för mycket. Vi är så imponerade av de ungdomar vi har träffat och de som också hör av sig på andra sätt. De ungdomar som fanns kring Marcus har fortsatt att finnas med hela tiden sedan olyckan skedde. Och de finns framför allt till för varandra.

Den 23 januari för ett år sedan hittades skotern i Kågefjärden. Just i den stunden var ett stort gäng ungdomar ute för att leta efter Marcus. De hade hoppet kvar. När de fick beskedet att skotern fanns i havet stannade sökandet upp.

Under det gångna året har ungdomarna samlats i större och mindre grupper många gånger,  nu senast i tisdags. De har modet att visa sina känslor för varandra och de vågar gråta för de vet att efter gråten känns det bättre igen. De vet att det är OK att vara glada tillsammans trots allt som hänt. De kommer ihåg hur viktigt det är att bry sig om varandra.

Vi är glada över att få vara med om en så modig och stark ungdomsgeneration. Det ger tro på en bra framtid.
Nog är det så som vi läste i en kommentar: Meningen med livet är vänskap.

Här kan du se ett nyhetsinslag på svt från tisdagen.


Några av ungdomarna kring lyktan den 20 januari 2009.


Samma kväll när vi värmde oss inne i Kåge klubbstuga. (Bosse Fuhrmans bild)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej Marcus mamma och pappa. Vilket fint tv-inslag! och väldigt vacker stund ni ordnade med lyktor och ballonger. Jag kände verkligen igen mig när ni sa att "första dygnet trodde vi att sorgen var bara vår - men det är den ju inte". Exakt så kände vi också när vår son dog. Så många blir berörda när något ofattbart händer. Och det känns meningsfullt att dela sorgen och minnet med andra, mitt i allt det meningslös. Hoppas på framgång i vårens sökande.

2009-01-24 @ 22:12:02
URL: http://minsgabbe.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0