Den femte årstiden

Någonstans har jag hört den benämningen, den femte årstiden. Den finns visst bara här i norra Sverige och framför allt i fjällen. Vårvintern. När det är massor av snö och samtidigt för varmt för att kunna ha på sig jackan.

Det finns ett stort sug efter solljus och värme så här års och under de här sista dagarna har nog de allra flesta här omkring tagit sig en och annan stund ute i solen. Det behövs ny energi och det är läge att släppa allt en stund när chansen dyker upp. Man vet aldrig hur det är i morgon.

När livet har varit jobbigt mot oss är det extra viktigt att försöka ta till vara på stunder man mår gott av. Det kanske till och med går att välja bort en del saker som bara stjäl energi, det som inte ger något tillbaka.

Det gäller att vara lite extra snäll mot sig själv då och då. Vi har ju till och med fått en extra årstid för att få tid till detta.


Skellefteälven vid Landskyrkan. Snö, sol och sju plusgrader.

Kommentarer
Postat av: Tojjan

Vilken positiv och beskrivande text. Ligger nog en hel del i att välja bort negativa och energitjuvande saker i livet. Du är stark Ingrid, som alltid väcker du känslor i det du skriver! Tack!



//Kram Viktoria

2009-03-18 @ 12:16:59
URL: http://tojjan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0