Kärlek och rädsla

När man blivit omruskad djupt in i sitt innersta så blir det nog så att tankarna kretsar mer kring existens och känslor än det skulle gjort om livet gått sin gilla gång. Det är de egna känslorna som blir tydliga och känslor man ser hos andra.

Enligt Kaj Pollak så har alla känslor sitt ursprung ur två, kärlek och rädsla. Ju mer jag tänker på det ju sannare känns det. Ur en rädsla kan det komma ilska, ur kärlek kan det komma sorg. Men jag tror att framför allt rädslan ligger bakom många olika reaktioner.

När man blir förälder föds både rädslan och kärleken tillsammans med barnet. Det förutsättningslösa kärleken och den stora rädslan att något ska hända barnet. Längs vägen kommer naturligtvis andra känslor ur dessa två och ursprungskänslorna är kanske inte alltid så tydliga. Men dom finns där.


En vårvinter för ca femton år sedan. Två glada små syskon.


Kommentarer
Postat av: Hej!

Vilken fantastiskt fin bild. Svårt att förstå att det som hänt Marcus, får hända.De du skriver om rädslan stämmer , man vågar inte ens tänka på det. Jag tänker ofta på er och hoppas att ni kan klara av att leva ett bra liv, trots det ofattbara som hänt.Kram

2009-03-18 @ 19:21:16
Postat av: Tojjan

Vet inte varför, men såväl text som bild i detta inlägg får mig att börja nynna på Himlen är oskyldigt blå...T.Gäderstad.



Jag tror som du angående Kaj Pollaks tolkning om kärlek och rädsla. Så olika känslor, men ändå så förbundna med varandra.



Sänder en tanke och varma kramar,

Viktoria

2009-03-19 @ 10:27:59
URL: http://tojjan.blogspot.com
Postat av: Anonym

Hej kommer dom och letar efter Marcus.

Hur går det till?.

Hoppas verkligen att han hittas ,måste kännas fruktansvärt,.

Tänker på Marcus så fort jag ser havet.Kram

2009-03-20 @ 10:21:46
Postat av: Ingrid

Jag förstår att många undrar hur det går med sökandet efter Marcus. Vi hade först tänkt att Reino från Finland skulle komma hit och hjälpa oss söka nu i vinter. (Titta under kategorin Eftersök om du vill veta mer om Reino) Eftersom isen är mycket tjock nu i vinter och vi dessutom fått massor av snö så blir det jobbet alltför tidskrävande. Vi skulle inte hinna många kvadratmeter på en vecka. Istället kommer de hit i början av sommaren med ny båt, sonar (ljudradar) och hundar.

Det finns tyvärr inga "dom" som söker efter Marcus utan vi får jobba med det här själva. Som tur är så kommer Reino hit tillsammans med andra frivilliga och hjälper oss.

Vi hade hoppats få hjälp från polisen med samma metod som de sökte med efter Jimmy Bäckman i Ludvika. (www.geofysik.com) De hade möjlighet att komma men polischefen tyckte att det skulle kosta för mycket så det blev nej.

Bra att du frågar, det är säkert fler som undrar.

//Ingrid

2009-03-20 @ 17:10:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0