Under ständig förändring

Igår kväll träffades vi i föreningen Febe Skellefteå. En samling människor som mist sina barn antingen nyligen eller för flera år sedan. Det pågår samtal kring alla bord under kvällen. Samtal på djupet och samtalsämnen som aldrig tar slut.

Borde man inte prata klart om vad som hänt och sedan gå vidare? undrade en person jag pratade med för en tid sedan. Min uppfattning är att sorg är under ständig förändring och pågår under hela det liv jag sedan fortsätter att leva. Från att från början varit en skriande smärta, kan den efter några år ibland vara en livsrikedom som berikat delar av mig som jag inte visste fanns. Naturligtvis är det inget vi hade valt, om det funnits möjlighet att välja, eftersom ingen rikedom är värd det pris vi fick betala.


Precis som årstiderna är under ständig förändring är också det liv som följer en smärtsam sorg.

Tänd gärna ett ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Ingrid!

Läste det här ordspråket och tänkte på dig.



Perhaps they are not stars

but rather openings in heaven

where the love of our lost ones

pours through

and shines down upon us

to let us know they are happy.



Eskimo Proverb



Ha en underbar dag!

Kramar!

Åsa

2010-04-29 @ 09:11:38
Postat av: Ingrid

Åsa!



En dag blir bra då jag läser det ordspråk du skickat. Jättefina ord och tankar som gör gott!



Kramar tillbaka!!

2010-04-29 @ 17:29:54
Postat av: Läsare

Håller med dig om att sorgen inte bara tar slut en dag, den skiftar från dag till dag, en dag tänker du på Marcus på ett sätt, nästa dag minns du en annan sak, Sorgen bär du med dig hela livet. Så kommer det att vara.När du ser Marcusvänner som blir vuxna och då kommer dina tankar på hur skulle Marcus ha varit nu? Vad skulle han ha jobbat med etc etc. Det är så med livet. Inte rättvist för fem öre. Kämpa på, ni hjälper många människor med era tankar och att ni berättar för oss. <3

2010-05-07 @ 22:50:11
Postat av: Ingrid

Tack för din kommentar! Det är precis som du säger, sorgen finns alltid med oss. Ibland är den mörk och ibland finns många ljusa tankar också. Håller också med dig om att livet är orättvist, det har kanske aldrig varit så tydligt som nu. Kanske kommer det ändå en och annan visdom ur orättvisan, men det har ett högt pris.



Det känns bra om delade tankar kan komma till någon nytta för någon annan. Mycket värdefullt att få höra!

2010-06-18 @ 16:34:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0