Nyårsafton 2010

Årets sista dag. I morgon nästa års första. Ett år blir ett annat eftersom vi människor i den här delen av världen har valt att mäta tiden på så vis.

Ute vid fågelbordet pågår en kamp om maten för de små talgoxarna. De kommer också bli varse om att vi människor mäter tiden då de förmodligen kommer att bli väckta ur sin frusna nattsömn vid tolvslaget. Vi bor mitt i ett bostadsområde där fyrverkerierna brukar dåna på nyårsnatten.

Men är det egentligen ett markant avbrott från det gamla och något nytt börjar? Naturligtvis beror det på hur vi själva förhåller oss till den saken. Som så mycket annat.

Det viktigaste är nog att vi skruvar våra förväntningar till den nivå där vi själva befinner oss. För högt ställda förväntningar kan skapa stora besvikelser, för lågt ställda kanske gör att vi tappar bort vår nyfikenhet.

Det jag mest av allt önskar av det kommande året är att inga meningslösa olyckor eller svåra sjukdomar ska drabba människor som befinner sig mitt i livet. Att inga fler familjer ska förlora en ung och livsbejakande människa. Inga fler smärtsamma avbrott.

Vill också önska er alla en fin nyårsafton!


Ett markant avbrott mellan is och vatten. Samma innehåll men i olika form.

Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus


Kommentarer
Postat av: Anonym

Så fin bild! Den säger mycket.

2010-12-31 @ 21:05:57
Postat av: Ingrid

Tack! Den är från juldagen ute vid Åhusbryggan. Jättefint där!

2011-01-01 @ 00:45:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0