Risker med glömska

För två år sedan syntes knappt en skoter ute på Kågefjärden vid den här tiden på året. Isarna var förrädiska och Marcus olycka var i färskt minne. Kärnisen frös till men lusten att ge sig ut på den här fjärden var inte så stor. Det var så förknippat med minnet av att en olycka kan drabba vem som helst.

I gårdagens tidning varnades det ännu en gång för de förrädiska isarna vi har det här året. Du kan läsa artikeln här. Trots den kalla vintern. Det tjocka snötäcket inger oss en falsk trygghet när vi ser ut över isen. Is utan snö upplevs ofta som farligare. Den här vintern har snötäcket isolerat och gjort att isen inte alls blivit så tjock som man skulle kunna tänka sig då det varit minusgrader så lång period.

För två år sedan tror jag att många skaffade isdubbar då de skulle ut på isar. I alla fall de som kände Marcus eller någon i hans närhet. Hur är det nu? Är det lika viktigt med isdubbarna eller glöms de bort?

Risken är att många risker faller i glömska. Det är så obegripligt att tro att något skulle hända mig eller någon i min närhet.

Ta på dig isdubbar, ha sällskap, ta med en kastlina och ombyte när du ska ut i vintersolen på en is. Berätta också för andra vart ni ska åka.


Ett skoterspår som passerar Marcus olycksplats. Fotot togs för ett par dagar sedan. Hade föraren isdubbar tro, eller glömdes de bort?

Tänd gärna ett ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Tojjan

Hej Ingrid!

Vilket bra och påminnande inlägg på er blogg. Det är så lätt att glömma bort hur snabbt saker förändras om inte det finns en beredskap. Jag tror att din text blir en "post-it lapp" för många i era trakter och att du återigen bidrar till något positivt via Marcus minne och sidan om honom, er och det som hänt.



Lugn helg önskar en snart insnöad

Viktoria

2010-02-19 @ 20:30:32
URL: http://www.tojjan.blogspot.com/
Postat av: Ingrid

Saken är nog den att jag skulle vilja rusa runt och sätta post-it lappar hos varenda en som ska ut på isarna. Ett omöjligt uppdrag.



Ser att västra Sverige, och för övrigt hela Sverige, upplever norrlandsvinter det här året. I rättvisans namn :)

//Ingrid

2010-02-20 @ 12:33:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0