Det lyser ute på isen

Kylan har gjort att isen är minst en decimeter tjock nu. Förra helgen körde bogserbåt och mudderverk därute. Det arbetet är avslutat, åtminstone för den här gången. Nu har det frusit igen på fjärden och vinterkänslan har infunnit sig.

Vi fick ett meddelande av Per Landström att han satt ut en marschall ute på olycksplatsen. En exakt punkt som han har lagt in i sin GPS. Han hade koll på isens tjocklek och sa att vi kunde gå ut från småbåtshamnen för att komma dit ut.

Med isdubbar runt halsen och en en stor marschall gick vi dit. Det känns alltid lika darrigt att ge sig ut på svart is, även om vi nu visste att tjockleken var kontrollerad. Det är med stor respekt, och en viss bävan inför issäsong och risk för olyckor, vi vandrar på isen. Vi går ut för att det känns så viktigt att kunna nå denna plats, som bara finns tillgänglig en kortare tid varje år.


Tack Per Landström som märkt ut platsen också i år. Det var lätt att hitta dit då en marschall lyste så fint.

Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Elin A

Tänkte på er igår när det var den 20:e. Vad fint med marschallerna där ute på isen. När jag ser på bilderna du lägger in så bor ni ju helt fantastiskt!

Många varma kramar Elin

2010-11-21 @ 20:06:51
Postat av: Ingrid

Tack Elin! Igen!!

Kram!

2010-11-21 @ 21:07:39
Postat av: Elin A

5 digitala ljus tände jag för dig idag Marcus, ett från varje medlem i min familj.

Tankar och kramar till er alla!

2010-11-25 @ 08:27:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0