Våren kliver fram

Nu visar sig våren även här i norra delen av landet och vintern med alla sina drivor får dra sig tillbaka. Det är nästan så man kan se när snöhögarna krymper. Cykeln smörjs och pumpas och vinterkläderna stoppas undan. Vår förhoppning är att de inte ska behövas igen på ett drygt halvår. Men man vet aldrig, april har bjudit på oväntade väderomslag förr. Hoppas kan vi i alla fall.

Kanske är just den här tiden på året hoppet och drömmarnas tid. Planer på praktiska göromål med boendet, drömmar om vad tiden som komma skall ska bjuda på. Semesterplanerna börjar ta form.

Strävan efter meningsfullhet är en grundläggande mänsklig företeelse. Vi räds för meningslösheten, den skrämmer oss. Även om meningsfullheten kan se olika ut från stund till stund, och från människa till människa, så tror jag ändå att vi alla har en liknande strävan. Vi vill hitta mening och vi vill nog också hitta den tillsammans med andra.

Snart kommer vår dotter hem och firar påsk med oss. Ett exempel på en fantastiskt meningsfull stund. Vi kommer att göra mycket som vi gjort alla tidigare påskhelger i familjen, men det blir naturligtvis ändå inte fullt ut som förr. Då vi umgås, har trevligt, äter gott finns hela tiden en medvetenhet hos oss att alla inte är samlade. Vi pratar inte alltid om det numera, det behövs inte eftersom vi ändå vet. Vi vet att vi alla bär på den djupaste saknad efter vår fine Marcus och att vi alla tycker det är så fruktansvärt fel att han inte är med oss.

Med den tysta kunskapen om varandras tankar och saknad, hjälps vi åt att skapa nya och meningsfulla stunder. Det är inte enkelt. Då vi tänt ljusen kring Marcus foto sätter vi oss tillsammans och äter. Ingen av oss skulle glömma ljusen.


17 april 2011. Snödrivan har fått krypa undan till förmån för krokusarna.

Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Elin A

Åh korkus är den finaste vårblomma som jag vet och då speciellt lila:)

Kan tänka mig att det är skönt att dottern kommer hem i påsk. Hoppas ni får det riktigt mysigt och att vädret är fint.

Tänker på er alla!

Många varma kramar Elin

P.S Idag visade termometern i bilen + 19 utomhus...

2011-04-19 @ 18:32:44
Postat av: Ingrid

Ja våren är härlig även om den inte kommit lika långt som i dina trakter Elin. Idag har solstolen kommit till användning iallafall.

Ett smolk i glädjebägaren är dock parasitvarningen i vår stad. Har ägnat en hel del tid att organisera hur vi ska hantera dricksvattnet framöver. Fräscha dunkar och rutiner för matlagning och tandborstning. Känns onödigt när man bara vill njuta av vårsolen.

Kramar till dig Elin!

2011-04-19 @ 19:57:38
Postat av: Elin igen

Usch ja jag tänkte på er när jag läste om vattnet:( Hoppas ni slipper bli sjuka och att vattnet blir drickbart snabbt igen. Påskkram till er!

2011-04-20 @ 22:16:24
URL: http://tackomaten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0