Tre år och elva månader

Vi har tänt ljus i Sankt Olovs kyrka nu ikväll. Många ljus. Tända av föräldrar och syskon till ungdomar som lämnat livet. Lyssnade till musik som valts ut för denna stund, toner som så nära förknippas till dem vi saknar. Inför julen känns saknaden väldigt tydlig. Alla kommer inte hem.

Om en månad, den 20 januari 2012, är det fyra år sedan vår Marcus miste sitt liv. Vi har kommit fram till att askan efter hans kropp ska få finnas i havet. Det hav som omsluter hela vår jord. Den plats dit vi vant oss att gå.
Eftersom inte hela hans kropp är funnen känns beslutet som det enda möjliga. Askan och de delar som inte är funna ska få vila på samma ställe.

Jag tänker på alla lyckliga jular vi upplevt. För några dagar sedan skickade min systerdotter en bild från en av dessa jular. Marcus som kramar om tomten och en bild som lyser av den glädje som vi hade den här fina julen. Det går att glädjas åt goda minnen även om man inte kan få stunderna tillbaka. Längtan och saknad är inget hinder för att glädjen ska få lysa. Det är känslor som ligger så nära varandra.


En glad Marcus kramar om tomten.

Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Elin A

Inga lätta beslut att fatta men vet att ni har gjort det bästa för er och Marcus. Tänker så på er och tände både ett elektroniskt och ett vanligt ljus för Marcus idag.

Många varma kramar till er alla från Skåne.

2011-12-20 @ 22:21:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0