Ljusare

Det är nog ingen inbillning längre, det är faktiskt ljusare på dagarna nu än för några veckor sedan. Visserligen är det vinter en lång tid till, åtminstone här i norra Sverige, men ljuset som börjar ta allt mer plats av dygnets timmar ger också hopp om ny energi.

Under helgen som gick sken solen och många människor gav sig ut för att njuta av dagsljus, behaglig temperatur och diverse sportaktiviteter. Jag åkte en tur i längdskidspåret och var långt ifrån ensam där. Glada miner från människor som längtat ut och många korta stopp under turen för en pratstund med vänner och bekanta som var ute i samma ärende som jag. Tanka frisk luft och solljus.

Några hundra meter från vårt hus går en av Skellefteås många skoterleder. Då och då hörs ljudet av skotrar som beger sig i väg på en tur. Vi kan nog aldrig promenera förbi ett skoterspår utan att tankarna går till Marcus och den dröm han hade, att köpa en egen skoter och att känna friheten att köra den.

Läser i en artikel idag att det finns 2900 registerade skotrar i Skellefeå-området, en skoterklubb som satsar kraft och energi på att lederna ska vara perfekta. De håller också kurser för dem som ska ta förarbevis för skoter. Undrar om det ingår kunskap om isar och säkerhet i deras utbildning? Ser man det som en viktig del för ungdomar som vill förverkliga sina drömmar om skoterkörning? Det måste jag ta reda på.


En av Skellefteås skoterleder, lördag den 22 januari 2011.

Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0