Isläget

Nu närmar sig årsdagen och våra planer på en ceremoni till Marcus minne. Isläget är osäkert den här vintern. Ena dagen ligger en tunn is på fjärden, nästa dag kan vind och vågor bryta upp den is som lagts. När snön faller och lägger sig som ett värmande täcke bildas inte heller någon stabil is.

Vår vän Per Landström håller oss uppdaterad om förhållandena ute på Kågefjärden. Något vi är mycket tacksamma över. Går även att följa på den här länken. (Klicka sedan på Islogg till vänster i menyn).

Om det inte finns en is som bär på fredag har vi fått löfte av vänner på Sjöfartsverket att få hjälp. Vad gjorde man utan hjälpsamma människor? Det skulle förmodligen vara mycket krångligt att leva. Det uppstår också en önskan om att hjälpa tillbaka.

Det som ovan nämnts är praktiska göromål. När det gäller alla känslor som rör sig inom oss inför årsdag och urnnedsänkning kan det vara så mycket svårare att sortera. Någonstans finns en vila i allt det praktiska. Att praktiskt få jobba sig fram till en hanterlig lösning. På något som egentligen inte alls går att lösa.

Ord blir små, räcker inte ända fram. Allt var vackrare när du var här Marcus.


Per Landströms bild från den 13 januari 2012. Ute på olycksplatsen.

Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Elin A

Vad skönt att ni får hjälp med den praktiska och att hålla koll på isen. Ska tänka extra på er på fredag. Vi ska på begravning den dagen så ett ljus i kyrkan till Marcus ska jag tända. Många varma kramar till er alla.

2012-01-16 @ 17:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0