16 januari

Ännu en iskall dag. De två sista dygnen har temperaturen pendlat mellan -17 och -23 grader.

De gymnasieelever som skulle träna sig på att ta sig upp ur en isvak fick skjuta på övningen. Det är lite väl hårt att komma upp ur vattnet till den här kylan. Annars är det klokt att träna på just detta och få veta hur kroppen reagerar när man hamnar i vintervatten. Förmodligen ökar också motivationen att alltid ha isdubbar och sällskap med sig när man ger sig ut på en is.

För ett tag sedan fick vi ett meddelande från Reino i Finland. Han har genom ett större bidrag från en privat stiftelse kunnat skaffa en del ny utrustning för eftersök, bland annat en ny båt. Han hälsar att han kan komma hit och fortsätta att söka när det blir öppet vatten. Det är vi mycket tacksamma för. Även om det känns långt borta och isen ligger tjock just nu. Vintern är i alla fall inte evig.


Skidspåren ligger redo att användas. Lite väl kallt just nu bara, annars är fysisk aktivitet ett mycket bra sätt att ta hand om sig själv när tillvaron kantas av sorg.

Kommentarer
Postat av: Tojjan

Vilket vackert vinterlandskap som omsluter er. Hoppas att arbetet med ljusbygget fortskrider och att ni, trots tjock is, kan få till det!



Med de bästa avsikter,

varm kram Viktoria

2009-01-17 @ 14:21:06
URL: http://tojjan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0