Hur bloggen kom till

Saker och ting förändras och en tanke man har haft från början kan få omprövas efter en tid. Så kan det vara i många olika avseenden.

Efter Marcus olycka i januari 2008 var allting kaotiskt på många sätt. Det var också många släktingar och vänner som kom på besök eller ringde och ville ha information om vad som hände. Mycket handlade då om vad som hände kring sökandet efter Marcus kropp. Det blev många timmar i telefon då vi berättade samma sak, gång på gång. Då kom tanken på att skriva ner vad som hände. Det blev en blogg och en av Marcus vänner, Julia, ordnade designen.

Syftet med minnesfonden är att arbeta med säkerhet och räddning. Under det här året har eftersök gått i första hand men nu kommer även de första planerna på säkerhetsåtgärder att ta form.

Från början var det endast ett fåtal läsare i den här bloggen de hade vetskap om vad som hänt den första tiden efter olyckan. Nu är det hundratals läsare varje dag som sökt sig hit. Det finns alltid en bakgrund till varför man söker sig till läsning om sorg och saknad.

Det kommer inom kort att bli en del ändringar när det gäller kategorier för att det ska vara lättare att orientera sig i den här bloggen. Kanske också en del om händelserna den allra första tiden. Något som många har frågor i kring.


Om man har varit med om en sorg eller kris vill man gärna läsa om hur andra gjort för att leva vidare i livet. Även Marcus var med om en för honom smärtsam sorg. Det var när familjens 17-åriga katt, Simon, dog.

Kommentarer
Postat av: h

ni gör ett otroligt jobb med bloggen och med allt annat också, ni är nog bland de starkaste personerna jag vet. tänker på er!

2009-01-28 @ 17:03:06
Postat av: Tojjan

Bloggen fyller en viktig funktion. Dels för er egen del, att bearbeta saker kan många gånger vara fördelaktigt att göra i skrift (också). Dels fyller bloggen en funktion för alla oss som av någon anledning vill förstå vad som hänt, hur det kan hända och hur man tar sig igenom en tragedi. Finns väl ingen universallösning på en process kring sorg, men er styrka sprider hopp. Och er kraft sprider värme.



Tack för att ni orkar dela med er "offentligt".



Kram Viktoria

2009-01-28 @ 17:52:31
URL: http://www.tojjan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0