6 juni

Sveriges nationaldag och en natur som badar i grönska. Till och med solen tittade fram då och då. Det finns många anledningar till tacksamhet över att vi lever i en del av världen där vi kan påverka mycket som händer. Naturligtvis inte allt.

Ändå är det något som stör alldeles oerhört i vår stad den här dagen. En grupp på ca 30 medlemmar ur Svenska Motståndsrörelsen vill fira nationaldagen här på torget. Bakom deras firande ligger en ideologi som ligger så långt från medmänsklighet som man kan komma. Nynazistiska tankar. Man ryser. Det som ändå är positivt är att de möts av ca 800 motdemonstranter, övervägande unga människor. De vill tydligt deklarera att de ogillar deras tankar och om detta framförs fredligt, stämmer ambition och handling bra överens.

Dessa unga män (det handlar oftast om män) som dragits till nynazisterna har också föräldrar som säkerligen upplever en sorg och förlust, även om deras söner finns i livet. Vårt innerliga hopp är att de kan hitta tillbaka till varandra, föräldrar och söner, eftersom det ändå är möjligt. Förhoppningsvis är det en sorg som går att reparera och göra något åt när själarna slutat gå vilse.


Grönska och ljus, allt borde vara vackert. Men något stör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0