9 november

Några har undrat hur det gick med vår ansökan om dödförklaring. Den 16 oktober var sista dag för Skatteverket att samla in upplysningar om ärendet.

Vad hände sedan? Det ville naturligtvis vi också veta. Efter några försök att nå handläggaren på Skatteverket fick vi reda på att det skulle dröja ytterligare några veckor innan ärendet behandlades i deras nämnd. Nämnden ska träffas den 11 november, upplystes vi om. Just nu ligger den 11 november väldigt nära i tid.

Vi hade önskat att handläggaren av vår ansökan tagit kontakt med oss och berättat om tågordningen i detta. Vi önskar också att vi får ett besked då nämnden tagit ett beslut. För det här är, minst sagt, viktigt för oss och det är väl inte så höga krav att man vill veta?

Jag ställde också frågan vad som händer om man inte skickar in en ansökan om dödförklaring. Då händer ingenting, blev svaret. Det skulle alltså innebära att en död person kunde vara "levande", enligt myndigheters sätt att se, år efter år efter år om ingen anhörig skriver en ansökan och skickar in den. Märkligt, tycker jag, i ett samhälle med så mycket kontroll.


9 november 2009, mitt emellan höst och vinter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0