Febe-dagen i Timrå

Igår anordnades Febe-dagen i Timrå. En träff för de lokala föreningar inom Febe som finns inom Sveriges norra regioner. Läs gärna mer om Febe på den här länken.

Under dagen lyssnade vi på föreläsningar om hur livet efter en svår förlust kan gestalta sig. Om hur lång processen är i kampen att överleva själv och att bygga upp sitt nya liv. Inget man bearbetar sig igenom under en bestämd period och sedan är allt klart.

Det är en mycket märklig känsla då man sitter i en lokal och tittar sig omkring på alla människor som finns där. Vi är där allihop därför vi har en gemensam upplevelse. Vi har förlorat våra barn. Under livets resa som fortsätter för oss finns det ständigt nya upplevelser och tankar vi gärna delar med varandra. Samtalsämnena tar aldrig slut.

Vi pratade bland annat om det här gamla talesättet då vi satt vid middagsbordet: Delad glädje är dubbel glädje. Delad sorg är halv sorg. Det är en lättnad att dela på sorgen.

Den allra största behållningen av en dag som denna är alla de möten med människor och de nära samtal man får uppleva. Samtal som inte ligger bakom en mur av försvar eller rädsla.


Febe-dagen avslutades med en minnesstund i Timrå kyrka.


Kören MusiKenterna gav oss en mycket fin konsert.


Namnen på de barn vi saknar lästes upp och ett ljus tändes för vart och ett av våra älskade barn.

Tänd gärna ett ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0