9 januari

Det går inte att komma ifrån att det står två jobbiga datum för dörren. Den 11 januari då Marcus skulle ha fyllt 20 år, och den 20 januari då det har gått två år sedan dagen han försvann och vi aldrig fick se honom mer. Det är detta som står framför oss nu och det gör så ont. Tänk om man kunde spola fram almanackan en bit...

Borde det inte vara lättare nu när det har gått ännu ett år? För människor i periferin är det naturligtvis så. Det är helt naturligt. För oss som finns allra närmast blir saknaden bara större eftersom det gått ännu längre tid sedan vi sågs. Det är också helt naturligt, för alla som upplevt förlusten av ett barn.

En pappa som förlorade sin son för drygt tio år sedan sa så här: - Det är inte nog med att man ska bära på sin sorg. Man får dessutom bära andras åsikter på sina axlar, om hur man borde vara nu när det gått så lång tid. Det blir dubbla bördor.

Just nu gäller: En dag i taget.


På redan tung börda ryms inte så mycket mer.

Tänd gärna ett ljus för den du saknar Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Mari

Tänder ett ljus o skickar en extra tanke till er idag...när klockan just slagit om o det är den 11 januari. Känns som det enda jag vill ropa ut är Varför ??? Vet att det inte finns något svar...men som en ung kille sa på sin bästa väns begravning: "Det är inte hur länge man lever som gör ett människoliv så värdefullt...utan att man har levt o lämnat spår...

Kram/Mari

2010-01-11 @ 00:34:03
URL: http://mari.burstrom.be
Postat av: Ingrid

Visst är det så Mari. Varje själ har lämnat ett spår här på jorden och en del har gjort många möten längs sin väg. Jag brukar tänka att en del människor träffar man och andra möter man.

Kram till dig!

Ingrid

2010-01-11 @ 07:43:43
Postat av: Anita

Tänder ett ljus för Marcus idag.

Tänker på honom och er.

Kramar Anita&Mikael

2010-01-11 @ 08:00:46
Postat av: Ingrid

Hej Anita! Tala om för din dotter att hennes text till ljuset gick rakt in i hjärtat.

Kram!! Till hela er familj!

2010-01-11 @ 16:50:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0