Vad gör man av en födelsedag?

En mamma som jag pratade med för ett tag sedan frågade vad vi brukade göra av Marcus födelsedag. Hon hade själv förlorat sin dotter och stod inför den första födelsedagen utan att dottern fanns med. Hon kände sig mycket vilsen, vilket är fullt förståeligt. Hur skulle du själv göra?

Det finns inga rätt och inga fel hur man gör med bemärkelsedagar då den som ska firas inte lever. Det kan vara rätt att uppmärksamma dagen och det kan också kännas rätt att låta den passera som vilken dag som helst. Jag tror aldrig den kan passera för oss i familjen utan att tankarna finns hos Marcus. Jag tror också att vi plockar fram helt olika bilder ur minnenas galleri. Som mamma, pappa eller syster har våra egna och helt olika bilder etsat sig fast från den 11 januari. Vi plockar fram de vackraste bilderna vi har och håller dem inom oss under dagen. Vi plockar också fram gemensamma bilder ur minnet och pratar om dem. Bilder som lockar fram leenden och bilder som gör ont att tänka på. De gör ont därför vi vill se dem igen.

Jag gissar också att några av Marcus första vänner i livet tänker på pepparkakshuset. Det skulle kraschas och ätas upp på hans kalas. En mycket viktig tradition som blev bilder i deras barndom.

Nu på tisdag är det Marcus födelsedag. Vi åker nog ut till hamnen och tänder några ljus framåt kvällen. Kanske skickar vi åter upp en ljusballong mot himlen och önskar att vi kunde göra något mer.


Söndag den 9 januari och vi har ännu en gång försökt skotta upp en väg fram till ljuslyktorna ute vid Kåge hamn.

Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på  Tänd ett ljus



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0