Tre år och tio månader

Det har gått tre år och tio månader sedan Marcus dog. Just nu bläddrar vi i pärmar, letar fram dokument som behövs, kontaktar Länstyrelse, begravningsbyrå, kyrkogårdsförvaltning för att på ett värdigt sätt ta hand om Marcus kropp. Det känns minst sagt komplicerat. Det har gått så lång tid. Det är inte heller hela Marcus kropp som har hittats.

Vi tänker oss att hans gravplats även i fortsättningen ska vara havet. Troligen hade vi tänkt på ett annat sätt om han hade hittats inom det första året.

Än är det beslut från myndigheter som vi måste vänta in. De formella besluten. På något sätt framstår de som ganska enkla i jämförelse med de känslomässiga beslut som ska tas.

Det första jag gjorde då jag vaknade i morse var att tända ljusen vid Marcus foto. Tycker om att titta in i hans varma ögon och kan fortfarande känna hans omtanke.


Mor och son efter en joggingrunda. Stunder som lockar fram något varmt i hjärtat.

Tänd gärna ett digitalt ljus igen i vår ljusgrupp! Klicka på Tänd ett ljus

Kommentarer
Postat av: Elin A

Såg datumet i kalendern i morse och tänkte då direkt på Marcus. Tände ett ljus vid frukosten för honom och nu ikväll blir det ett ljus i mitt lilla vita hus som jag är så glad för, tror du såg en bild inne på det på FB sidan.

Många varma kramar till er alla.

2011-11-20 @ 20:06:08
Postat av: Ingrid

Ja, Elin jag såg ditt fina hus och även mysiga bilder från Småland. Tänk vad viktigt det är att ha platser där man kan tanka upp själen.

Snart åker vi ner till Skåne igen. Sorgligt och smärtsamt med begravning men samtidigt längtar jag efter släktens gemenskap.

Kram till dig!

2011-11-21 @ 19:03:11
Postat av: Elin A

Ja det är ju nu på fredag väl som begravningen är? Ni finns i tankarna.

Ja Smålandstugan är mysig att vara i:) Där kan man verkligen varva ner och bara vara utan att behöva göra så mycket. Ja man måste iofs kämpa lite mera med att laga mat än vad man gör hemma, ingen el, inget rinnande vatten och utedass. Stugan fyller 150 år till sommaren:)

Många varma kramar E

2011-11-22 @ 16:24:41
Postat av: Inger

Att hitta utrymme i hjärnan.

Utrymme att sakligt tillmötesgå myndigheternas formella krav.

När hjärnan, hjärtat, hela kroppen är fullt upptagen med annat.



Styrka & Mod.

Respekt & Kärlek.

2011-11-22 @ 19:32:50
Postat av: Ingrid

Elin: Hoppas ni får en fin adventshelg! Tack för din omtanke.

Inger: I allt det formella kan man också hitta mänskliga personer. Kom i kontakt med en på Länsstyrelsen som lovat att hjälpa till. Det känns lugnt och bra. En dag i taget.

2011-11-23 @ 21:43:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0